Citroen tiramisu

Citroen tiramisu

De klassieke toetjes zijn altijd een hit. Toch is het soms leuk en lekker om hiermee te variƫren. Deze frisse citroen tiramisu wordt ook zeker een hit!

Ingrediƫnten (4 personen)

  • 2 citroenen
  • 2 blaadjes gelatine
  • 75 gr suiker
  • 3 eetlepels limoncello
  • 20 amarettikoekjes
  • 250 g mascarpone
  • 50 ml slagroom

Bereiding
Laat de gelatine weken in koud water.

Was de citroen en rasp het gele gedeelte van de schil. Pers de citroenen vervolgens uit en doe het sap in een steelpan. Voeg de rasp en de suiker toe en breng het aan de kook.Roer het af en toe door.

Als de suiker is opgelost, neem je de pan van het vuur en voeg je de Limoncello toe.

Doop 16 koekjes in de siroop en verdeel ze over de bodem van 4 schaaltjes.

Verwarm de resterende citroensiroop opnieuw. Knijp de gelatine goed uit en voeg deze al roerende toe aan je siroop.

Mix de mascarpone met de slagroom tot een romige crĆØme.

Mix de citroensiroop door de crĆØme en verdeel de massa over de 4 schaaltjes.

Laat de tiramisu vevrolgens minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Garneer de tiramisu met de resterende koekjes.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen / 5.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *