Traditionele bolognaisesaus

Traditionele bolognaisesaus

4.7
(3)

Italië staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke gerechten. Zo ook de onovertroffen spaghetti bolognaise die, door de Italianen zelf, Ragú wordt genoemd. Met deze saus haal je de liefde voor Italiaans eten in huis.

Let op, de bereiding van deze saus duurt ongeveer 2.30 uur. Maar goed eten wordt met een beetje geduld en veel liefde bereid. Onderstaand recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt
  • 100 gram ontbijtspek (blokjes)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tak bleekselderij
  • 1 wortel
  • ½ liter rode wijn
  • 100 ml runderbouillon
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • peper en zout
  • oregano
  • basilicum
  • paprikapoeder
  • rozemarijn
  • tijm
  • 1 laurierblad
  • boter
  • olijfolie

Bereiding

Begin met het verhitten van de boter en olijfolie en fruit daarin de fijngehakte ui, bleekselderij en wortel. Voeg daarbij het teentje knoflook in een geheel toe.

Bak vervolgens het gehakt rul en voeg de spekblokjes toe met het laurierblaadje. Roer alles goed door elkaar, zodat het vlees niet aanbakt.

Als het vlees gebakken is haal je het knoflookteentje eruit en voegt er de tomaten, wijn, bouillon, tomatenpuree, peper, zout en de kruiden bij (behalve de basilicum).

Dit laat je dan op een heel zacht vuur enkele uren sudderen. Het mag gerust 3 à 4 uur blijven staan. Het is belangrijk dat de saus suddert totdat bijna al het vocht verdampt is.

Voeg er op het laatst de fijngehakte basilicum bij en haal het laurierblaadje uit de saus. Haal de pan van het vuur en doe er eventueel nog wat boter bij.

Ondertussen kook je de spaghetti en roept iedereen aan tafel.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 4.7 / 5. 3

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.