Soms heb je weinig tijd, maar wil je toch een lekkere maaltijd op tafel zetten. Met een klassieker zoals deze pasta pesto sla je de plank zeker niet mis.
Ingrediënten pesto
- olijfolie
- 3 handjes basilicum
- 2 tenen knoflook
- 30 g pijnboompitten
- 30 g Parmezaanse kaas
- zout
- peper
Ingrediënten overig
- 600 g verse spinazie
- 350 g kipfilet
- 200 g groene pesto
- 250 ml kookroom
- 350 g fusili
- zout
- peper
- evt. pijnboompitten
Bereiding pesto
Was de basilicum en haal de blaadjes van de stengel. Snij de knoflook in stukken.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat deze lichtbruin zijn.
Doe de basilicum, knoflook, pijnboompitten en Parmezaanse kaas in een keukenmachine. Maal het geheel totdat het een gladde massa is. Vervolgens breng je de pesto op de juiste dikte door beetje bij beetje olijfolie toe te voegen.
Tot slot breng je de pesto op smaak met peper en zout.
Bereiding overig
Snij de kip in blokjes en was de spinazie goed.
Kook de pasta volgens de verpakking al dente en bak ondertussen de kipfilet, totdat deze goudbruin is.
Voeg daarna beetje bij beetje de spinazie toe. Het lijkt heel veel, maar deze slinkt snel.
Als alle spinazie is geslonken, giet je het overtollige vocht af. Als de pasta gaar is, giet je deze af en voeg je deze toe aan de kip. Voeg ook de pesto en de kookroom toe.
Roer het geheel goed door en breng het op smaak met peper en zout.
Indien gewenst kun je nog wat geroosterde pijnboompitjes toevoegen.

Smakelijk eten!
Ziet er lekker uit!
Ik deel hem op mijn pagina http://facebook.com/koolhydraatarmereceptjes ?
ziet er lekker uit!