Pasta pesto met kip en spinazie

4.5
(4)

Soms heb je weinig tijd, maar wil je toch een lekkere maaltijd op tafel zetten. Ā Met een klassieker zoals deze pasta pesto sla je de plank zeker niet mis.

Ingrediƫnten pesto

  • olijfolie
  • 3 handjes basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • 30 g pijnboompitten
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • zout
  • peper

Ingrediƫnten overig

  • 600 g verse spinazie
  • 350 g kipfilet
  • 200 g groene pesto
  • 250 ml kookroom
  • 350 g fusili
  • zout
  • peper
  • evt. pijnboompitten

Ā 

Bereiding pesto

Was de basilicum en haal de blaadjes van de stengel. Snij de knoflook in stukken.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat deze lichtbruin zijn.

Doe de basilicum, knoflook, pijnboompitten en Parmezaanse kaas in een keukenmachine. Maal het geheel totdat het een gladde massa is. Vervolgens breng je de pesto op de juiste dikte door beetje bij beetje olijfolie toe te voegen.

Tot slot breng je de pesto op smaak met peper en zout.

Bereiding overig

Snij de kip in blokjes en was de spinazie goed.

Kook de pasta volgens de verpakking al dente en bak ondertussen de kipfilet, totdat deze goudbruin is.

Voeg daarna beetje bij beetje de spinazie toe. Het lijkt heel veel, maar deze slinkt snel.

Als alle spinazie is geslonken, giet je het overtollige vocht af. Als de pasta gaar is, giet je deze af en voeg je deze toe aan de kip. Voeg ook de pesto en de kookroom toe.

Roer het geheel goed door en breng het op smaak met peper en zout.

Indien gewenst kun je nog wat geroosterde pijnboompitjes toevoegen.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 4.5 / 5. 4

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

2 gedachtes over “Pasta pesto met kip en spinazie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *