Pasta pesto met kip en cashewnootjes

Pasta pesto met kip en cashewnootjes 

4.3
(3)

De variatie van de Italiaanse keuken blijft voor veel mensen favoriet. Ook ik moet zeggen dat pasta vrij hoog scoort op mijn eigen lijstje. Maar van alle recepten springt dit recept er toch wel uit. Met een basis van Boursin en pesto staat dit recept garant voor een ware smaakexplosie. Onderstaand recept is voldoende voor 4 personen.

Ingredi├źnten

  • 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
  • 250 g spekreepjes
  • 300 g farfalle pasta
  • 450 g kipfilet
  • 2 uien, gesnipperd
  • 400 g champignons
  • 1 courgette
  • 250 g┬ácherry tomaten
  • 100 g cashewnoten
  • 1 el groene pesto
  • peper
  • zout

Bereiding

Begin met het aan de kook brengen van een ruime pan water op het vuur. Snijd de kipfilet in stukjes. Snijd de ui en courgette in stukjes, de champignons in plakjes en halveer de cherry tomaatjes.

Bak de spekreepjes in een braadpan of wok (gezien de hoeveelheid is het raadzaam om hiervoor een wat grotere pan te nemen). Je hebt geen olie nodig want de spekreepjes zijn vet genoeg van zichzelf. Wanneer de spekreepjes gebakken zijn voeg je de gesneden kip toe. De kip komt lekker op smaak door het zoute vet van de spekjes. Houd in de gaten of het water in je pan al kookt, want dan kan de pasta erin. Kook de pasta al dente.

Als de kip klaar is kunnen de uitjes, champignons en courgette erbij. Laat de groenten ongeveer 4-5 minuten meebakken op laag vuur.

Vervolgens voeg je de boursin quisine en de pesto toe en roer alles goed door. Wanneer de pasta nog maar 2 minuutjes hoeft te koken voeg je de cherry tomaten toe. Voeg ze zo laat mogelijk toe zo voorkom je dat deze slap worden maar wel lekker warm. Wanneer de pasta klaar is meng je de pasta met de saus.

Serveer de pasta en strooi daarna de cashewnoten erover zodat deze lekker hun bite behouden.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 4.3 / 5. 3

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *