Balkenbrij met gekarameliseerde appel

Balkenbrij met gekarameliseerde appel

4
(8)

Balkenbrij is een ouderwets boerengerecht dat voornamelijk in het najaar en in de winter wordt gegeten. In Nederland wordt dit gerecht veelal in het zuiden gegeten. Bij balkenbrij wordt er niet meteen gedacht aan een luxe voor- of lunchgerecht. Maar niets is minder waar. Met een leuke opmaak en de combinatie met sla, witlof en gekarameliseerde appel is dit een fantastische start van je kerstdiner. Dus wat wordt het voor jou? Een lekker voorgerecht of een heerlijke lunch? Onderstaand recept is voor twee personen

Ingredi├źnten

  • sneden brood
  • 4 plakjes balkenbrij
  • rucola slamelange
  • 1 stronkje witlof
  • 1 appel
  • kaneelsuiker
  • stroop

Bereiding

Start met het aanbakken van de balkenbrij. Doe wat boter in de pan en bak de balkenbrij op middelhoog vuur zodat de buitenkant lekker krokant is en de binnenkant nog wat zacht.

Schil de appel en snijd deze in partjes. Doe ze in een steelpannetje met de kaneelsuiker en bak de appeltjes ongeveer 5 minuten tot de suiker een lekker goudbruin laagje heeft gevormd om de appel. Zorg dat je goed blijft roeren en dat de suiker niet aanbrandt.

Neem een bord en leg hierop een snee geroosterd brood. Leg hierop wat sla en leg daar bovenop een plakje balkenbrij. Hierop schep je wat gekarameliseerde appeltjes waarop je twee blaadjes witlof legt. Vervolgens leg je hier weer een plakje balkenbrij op. Tot slot leg je nog er wat appeltjes met witlof en sla op. Versier het bord met wat stroop en je gerecht is klaar om opgediend te worden.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 4 / 5. 8

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.