Gekarameliseerde bacon

Gekarameliseerde bacon

4.8
(4)

De donkere dagen voor kerst zijn aangebroken en dat betekent dat het internet ontploft met allemaal idee├źn voor de kerstdagen. Onderstaand recept is een heerlijk licht lunchgerecht of voorgerecht, ideaal voor als er nog genoten mag worden van een uitgebreid kerstdiner. Omdat je de dagen natuurlijk door wil brengen met familie of vrienden en niet teveel tijd kwijt wil zijn in de keuken is dit het recept voor jou! In een relatief korte tijd en met weinig moeite zet je dit lekkere gerecht op tafel. Onderstaand recept is voldoende voor 4 personen.

Ingredi├źnten

 • 4 plakken bakbacon (Engelse bacon)
 • schenkstroop
 • tijm
 • venkelzaad
 • peper
 • zout
 • mayonaise
 • 5 blaadjes basilicum
 • scheutje citroensap
 • 2 kleine ciabatta’s
 • knoflook
 • rucola

Bereiding

Verwarm een oven voor op 180 graden.

Neem braadslede en leg hierin de bacon. Bestrijk de bacon aan beide zijden met stroop en bestrooi het geheel met wat zout en peper. Leg tussen en op de bacon wat takjes verse tijm en strooi hier nog wat venkelzaad overheen. Zet de braadslede in de oven en bak de bacon ongeveer 15 a 20 minuten.

Tussentijds maak je alvast de basilicummayonaise. Neem een goeie portie mayonaise. hak de basilicum fijn. Doe de mayonaise met de verse basilicum, een scheutje citroensap en een snufje zwarte peper in een kom. Roer het geheel goed door elkaar.

Haal de bacon uit de oven op het moment dat de stroop lekker gekarameliseerd is. Neem de ciabatta en snijd deze doormidden. Bestrijk de snijvlakken met geperste knoflook en leg hier bovenop wat rucola. Neem de bacon uit de braadslede en leg deze vervolgens op de rucola. Schep hierop een lekkere dot basilicummayonaise en je gerecht is klaar.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 4.8 / 5. 4

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.