Zalmtartaartje

Zalmtartaartje 

4.5
(2)

De feestdagen staan weer voor de deur. De hoogste tijd dus om langzaam inspiratie op te doen voor het aankomende kerstdiner. Veel mensen denken bij het kerstdiner aan luxe, moeilijke en stressvolle recepten. Uiteraard hoeft dit niet. Met onderstaand recept zet je in een aantal minuten een waardig voorgerecht of amuse op tafel. Dit recept is voor 2 personen.

Ingrediënten

  • 300 gram gerookte zalm
  • 20 gram bieslook
  • 10 gram bladpeterselie
  • 15 ml olijfolie
  • 10 ml limoensap
  • 1 tl geraspte limoenschil
  • peper en zout
  • cocktailsaus

Bereiding

Snijdt allereerst de gerookte zalm in kleine blokjes en doe deze in een kom. Voeg hier de bieslook en gehakte peterselie aan toe en schep even door.

Voeg nu ook de olijfolie, limoensap en limoenschil toe en meng het geheel door elkaar. Breng het geheel verder op smaak met peper en zout.

Neem een portineerring en verdeel de zalm in 2 porties. Doe hier wat cocktailsaus overheen en garneer af met wat peterselie.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 4.5 / 5. 2

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.