Blueberry crumble muffins

Blueberry crumble muffins

Dit recept heeft weinig introductie nodig. De naam verraadt eigenlijk alles al. Dus wil jij trakteren of heb je gewoon zin in een heerlijke, luchtige muffin bij de koffie? Leef je uit!

Ingredi├źnten

Muffins

  • 210 gram bloem
  • 150 gram kristalsuiker
  • snuf zout
  • 10 ml bakpoeder
  • 83 ml zonnebloem olie
  • 1 ei
  • 83 ml melk
  • 200 gram blueberryÔÇÖs

Topping

  • 100 gram kristalsuiker┬á
  • 45 gram bloem
  • 60 gram roomboter (koud)
  • Kaneel

Bereiding

Start met het voorverwarmen van de oven op 200 graden en zet een bakblik klaar met 12 vormpjes.

Roer de bloem, suiker, wat zout en bakpoeder door elkaar. Mix de olie, melk en ei door elkaar in een aparte kom.

Roer het geheel vervolgens kort door elkaar zodat er een kleverig deeg ontstaat. Voeg nu de blueberryÔÇÖs toe en roer het geheel rustig door elkaar. Let op als je te hard roert gaan de blueberryÔÇÖs kapot.

Maak vervolgens de crumble. Dit doe je door de roomboter, bloem, suiker en kaneel met elkaar te vermengen. Neem hiervoor een vork en prak en roer tot je een kruimig deeg hebt.

Vul de vormpjes met deeg en sprenkel hier wat crumbledeeg overheen.

Bak de muffins vervolgens in 20 minuten gaar en goudbruin in de oven.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen / 5.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *