Dit recept heeft weinig introductie nodig. De naam verraadt eigenlijk alles al. Dus wil jij trakteren of heb je gewoon zin in heerlijke, luchtige bosbessen crumble muffins bij de koffie? Leef je uit!
Ingrediënten
Muffins
- 210 gram bloem
- 150 gram kristalsuiker
- snuf zout
- 10 ml bakpoeder
- 83 ml zonnebloem olie
- 1 ei
- 83 ml melk
- 200 gram bosbessen
Topping
- 100 gram kristalsuiker
- 45 gram bloem
- 60 gram roomboter (koud)
- Kaneel
Bereiding
Start met het voorverwarmen van de oven op 200 graden en zet een bakblik klaar met 12 vormpjes.
Roer de bloem, suiker, wat zout en bakpoeder door elkaar. Mix de olie, melk en ei door elkaar in een aparte kom.
Roer het geheel vervolgens kort door elkaar zodat er een kleverig deeg ontstaat. Voeg nu de bosbessen toe en roer het geheel rustig door elkaar. Let op als je te hard roert gaan de bosbessen kapot.
Maak vervolgens de crumble. Dit doe je door de roomboter, bloem, suiker en kaneel met elkaar te vermengen. Neem hiervoor een vork en prak en roer tot je een kruimig deeg hebt.
Vul de vormpjes met deeg en sprenkel hier wat crumbledeeg overheen.
Bak de bosbessen crumble muffins vervolgens in 20 minuten gaar en goudbruin in de oven.

Smakelijk eten!