Stroopwafel cupcakes

Stroopwafel cupcakes 

5
(3)

Een alom bekend en oerhollandse lekkernij is de stroopwafel. Heerlijk bij de koffie of als ingredi├źnt voor waanzinnige cupcakes. Of het nu is voor een feestje, traktatie op het werk of gewoon voor jezelf met deze cupcakes gooi je altijd hoge ogen. Je hoeft dus niet meer naar een dure patisserie of bakker want met onderstaand recept maak je zelf heerlijke stroopwafel cupcakes.

Ingredi├źnten┬á

Cupcakes

  • 125 g boter (kamertemperatuur)
  • 125 lichtbruine basterdsuiker
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 el melk (kamertemperatuur)
  • 2 eieren (kamertemperatuur)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 tl kaneel
  • 6 stroopwafels

Botercr├Ęme┬á

  • 250 g roomboter (kamertemperatuur)

  • 250 g poedersuiker

  • 2 el heet water

  • 60 ml melk (kamertemperatuur)

  • 1 tl kaneel

  • caramel schenkstroop (van Gilse)

  • evt. (mini-)stroopwafels voor garnering

Bereiding

Start met het voorverwarmen van de oven voor op 175┬░C en zet een cupcakeblik (12 stuks) klaar met cupcakevormpjes. Snijdt daarna de stroopwafels in kleine stukjes.

Boter in blokjes snijden en in een kom doen. Voeg daarna de basterdsuiker beetje bij beetje erdoor en mix het geheel tot het een licht en luchtig beslag is.

Tijdens het mixen twee eieren waarna je beetje bij beetje zelfrijzend bakmeel erdoor mixt.

Voeg nu ook de vanillesuiker en kaneel erbij met twee eetlepels melk en mix tot het beslag glad is. Als laatste roer je de stroopwafel stukjes door het beslag..

Vul de vormpjes en bak de cupcakes in 20-25 minuten gaar.

Nu kun je aan de topping beginnen.

Snijdt voor de Botercr├Ęme de boter in blokjes en mix dit tot een smeu├»g geheel.

Mix daarna beetje bij beetje de poedersuiker erdoorheen. En voeg daarna water, melk, vanillesuiker en kaneel eraan toe.

Vervolgens mix je er caramelstroop naar smaak door het geheel.

Je kunt ervoor kiezen om de cr├Ęme eventueel een kwartiertje te laten opstijven. Echter zonder opstijven spuit het makkelijker.

De afgekoelde cupcakes opspuiten met een grote ster of ronde spuit.

Eet smakelijk!

Je kunt er ook voor kiezen om een topping te maken van boter, Monchou, poedersuiker en kaneel.

Doe dan 100 gram boter, 100 gram monchou poedersuiker en kaneel in een kom en mix dit goed door.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 3

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *