Courgette alla romana

Courgette alla Romana

4
(2)

De Italiaanse keuken blijft voor veel mensen favoriet. Iedereen kent natuurlijk de verschillende pizza enĀ pastagerechten maar heb je ooit gehoord van courgette alla Romana? DitĀ gerecht staat bol van de verschillende smaken en is makkelijk te bereiden.

Goed te combineren met pasta of aardappeltjes. Met onderstaand recept maak je deze heerlijke gevulde courgettes voor 4 personen. Haal jij vanavond de gezelligheid van de Italiaanse keuken in huis?

Ingrediƫnten

  • 4 courgettes
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd (of 3 sjalotjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram rundergehakt
  • 10 gedroogde tomaten op olie, in reepjes
  • zout en versgemalen peper
  • 2 el groene pesto
  • 150 gram gorgonzola

Bereiding

Courgettes in de lengte halveren en uithollen met een lepel. Snij vervolgens het vruchtvlees in kleine stukjes. Oven voorverwarmen op 200 graden.

Verhit de olijfolie en fruitĀ hierin deĀ ui en knoflook. Het gehakt erbij voegen en rul bakken. Schep vervolgens deĀ courgettestukjes, tomatenreepjes, zout, peper en pesto door het gehakt.

Ovenschaal invetten met olie van de tomaten. Leg de courgettes naast elkaar in de schaal en vul deze met het gehaktmengsel. De gorgonzola verdelen over de courgettes.

Zet het gerecht 15 Ć  20 minuten in het midden van de oven totdat de courgette gaar is en de kaas gesmolten.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 4 / 5. 2

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *