Klassieke uiensoep

Klassieke uiensoep

5
(2)

Een heerlijke, makkelijke, gezonde maar ook zeker goedkope soep is de uiensoep. Deze soep is niet heel lastig om te bereiden maar je zet er een heerlijk voorgerecht of lunchgerecht mee op tafel.

Met minimale inspanning, uitgaven┬áen ingredi├źnten maak je vanmiddag nog een heerlijke soep. Het onderstaande recept is voor 4 personen.

Soep

  • 800 gr uien
  • 1 flinke teen knoflook
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 liter (rundvlees)bouillon
  • tijm
  • peper en zout
  • boter

Croutons

  • stokbrood
  • geraspte (oude) kaas

Bereiding

Snijd de uien in halve ringen en verwarm alvast wat boter in een pan met een dikke bodem. Voeg de uien toe en laat deze fruiten. Om de optimale smaak te behalen voor je soep laat je de uien lang bakken (circa 30 minuten). Op deze manier gaat de ui lekker karamelliseren en wordt de ui lekker zoet.

Als de uien mooi goudbruin zijn voeg je de knoflook gesneden toe. Tijm toevoegen en even kort mee laten bakken.

Voeg de bloem toe en laat dit 5 minuten garen. Voeg de bouillon toe en roer de soep goed door. Zorg ervoor dat je goed roert zodat de bloem en de bouillon goed vermengd. Laat hierna de soep nog 10 minuten trekken. Breng daarna nog wat extra op smaak met zout en peper.

Ondertussen verwarm je de oven voor op 220 graden en snijd het stokbrood in plakjes.

Bestrooi de bovenkant van de plakjes met kaas en plaats deze op een rooster. Doe de plakjes ongeveer 5 minuten bovenin in de oven tot de kaas mooi gesmolten en knapperig is.

Leg de warme kaascroutons in de soep.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 2

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *