Groentepizza met tonijn

Groentepizza met tonijn

5
(4)

Waarom een pizza bestellen als je deze ook zelf kunt maken? Pizza’s zijn er in alle soorten en maten. De mogelijkheden zijn eindeloos; of je nu vlees, vis of alleen groenten wilt. JIJ bent de chef.

Hieronder leg ik je uit hoe je zelf een pizzabodem kunt maken. Daarbij geef ik natuurlijk een voorbeeld van een lekkere topping met groenten en tonijn. Maar, zoals ik al eerder aangaf, kun je zelf bepalen waarmee je jouw pizza versiert.

Ga jij op de gezonde de stevige tour met veel vlees en saus? Leef je uit!

Onderstaand recept is voor 3 à 4 personen.

Pizzabodem

  • 320 gram tarwebloem of patentbloem
  • 1 zakje droge gist van 7 gram
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 180 ml lauwwarm water

Topping

  • tomatenketchup
  • 1 broccoli
  • 2 vleestomaten
  • 250 gr champignons
  • 1 rode ui
  • 1 blikje tonijn op water (160 gr)
  • geraspte kaas (jong belegen)
  • Italiaanse kruiden

Week de gist in het water. Maak van de bloem een bergje op je werkblad en maak in het midden een kuiltje. Doe het zout, de suiker en de olijfolie in het kuiltje. Voeg wat water met gist toe en roer met je vingers langs de rand van het kuiltje zodat de ingrediënten met elkaar vermengen. Voeg regelmatig wat extra water met gist toe, tot dit op is. Als het geheel massa krijgt, kun je gaan kneden. Zorg dat je de ingrediënten goed door kneedt, zodat het een mooie gladde bol wordt die niet meer plakt.

Neem een ingevette schaal en leg de bol hierin. Dek deze af met een vochtige theedoek (lauwwarm water) en laat dit een uurtje rijzen.

Snijd ondertussen de broccoli, tomaat, ui en champignons. Gezien de garing van de broccoli is het aan te raden om deze even kort te koken. Let op dat je dit niet te lang doet, want dan wordt deze te gaar. Doe de tonijn in een zeef en laat deze goed uitlekken. Verwarm alvast je oven voor op 220 graden.

Na een uur haal je de bol deeg uit de kom en kneed je deze nog even door. Kneed niet te stevig en te lang, want dan verliest je deeg zijn luchtigheid.

Strooi wat bloem op het werkblad en rol hierop het deeg uit tot een platte bodem van een paar millimeter dik.

Leg de bodem op een rooster of een pizzaplaat. Leg de pizza bij voorkeur niet in of op een dichte vorm of plaat. Zo zorg je ervoor dat ook de onderkant van je korst knapperig wordt.

Om een te natte bodem te voorkomen kun je de bodem het beste even 4 à 5 minuten voorbakken.

Smeer de bodem in met tomatenketchup. Leg hierop de tomaten, uien, champignons, broccoli en tonijn op en bestrooi de bovenkant met kaas.

Bak je pizza in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten gaar. Als je wilt, kun je nog Italiaanse kruiden over je pizza strooien.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 4

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.