Gebakken rijst met zalm

5
(2)

Een introductie heeft dit recept niet nodig. Deze gebakken rijst met zalm moet je gewoon proeven. In een handomdraai op tafel en smullen maar. Onderstaand recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten
  • 6 el zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 300 gram rijst
  • 4 zalmfilets
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 300 gram doperwten
  • 4 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 4 lente-/bosuitjes
  • 1 limoen
Bereiding

Start met het koken van de rijst volgens de instructies. Schud af en hou apart.

Snipper de ui en verhit 4 eetlepels olie in een wok. Bak de ui en rijst circa 10 minuten. Roer af en toe, maar niet te vaak. De rijst moet een beetje kleur krijgen.

Verhit intussen de rest van de olie in een andere koekenpan en bak hierinde zalmfilets in 8-10 minuten aan beide kanten gaar. Je kan uiteraard ook een grillpan gebruiken zo heb je minder olie nodig.

Snij de paprika ik kleine blokjes en pers de knoflook. Voeg beide toe aan de rijst en bak al roerend 2 minuten op een hoge stand.

Voeg als laatst de doperwten, sojasaus en sesamolie toe en schep goed om.

Bestrooi de gebakken rijst met gesneden bosui en leg de zalmfilets erop.

Serveer, de gebakken rijst met zalm, met partjes limoen.

Eet smakelijk!

Zalm jouw favoriete vis? Klik hier voor meer zalmrecepten.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 2

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.