Tagliatelle met truffelroomsaus

Tagliatelle met truffelroomsaus

5
(4)

Heb jij geen zin om uren in de keuken te staan maar wil je toch een heerlijke maaltijd? Probeer dan snel deze tagliatelle met truffelroomsaus. Veel mensen denken bij truffelrecepten dat deze moeilijk, duur en onbereikbaar zijn. Maar in dit recept wordt er gebruik gemaakt van truffeltappenade. Deze is in veel supermarkten of webshops te koop en zeer betaalbaar. Dus wacht niet langer en geniet van deze heerlijke tagliatelle die in 20 minuten op tafel kan staan. Onderstaand recept is voor 4 personen

Ingredi├źnten

  • 400 gr tagliatelle
  • 2 el truffeltappenade
  • 250 ml kookroom
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr kastanjechampignons
  • olijfolie
  • 40 gr pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas
  • Rucolasla┬á

Bereiding

Zet een ruime pan water op en breng dit aan de kook. Kook de tagliatelle volgens voorschrift al dente, en giet vervolgens af.

In de tussentijd snipper je de ui fijn en hak je de knoflook. De kastanjechampignons snijd je in kwarten. Neem een wok of hapjespan en verhit hierin een beetje olijfolie en fruit hierin de ui. Na ongeveer 2 minuten voeg je de gehakte knoflook en champignons toe. Laat het geheel een paar minuten mee fruiten tot de champignons zacht zijn. 

Voeg de truffeltappenade en kookroom toe en breng het geheel aan de kook. Breng de truffelroomsaus aan de kook en breng deze op smaak met zout en peper. Op het moment dat de room kookt laat je deze op laag vuur even een beetje inkoken.  

Terwijl de saus inkookt rooster je de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Op het moment dat ze lekker bruin zijn haal je ze van het vuur en houd je deze even apart.

Voeg de pasta toe en schep het geheel goed door. Laat het op laag vuur nog even goed doorverwarmen en serveer met Parmezaanse kaas, rucola en de pijnboompitjes.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 4

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.