Het aspergeseizoen is in volle gang. Niet gek dus dat de nadruk van menig kookblog of receptensite ligt op deze lekkernij. Maar hoe kook je nu de lekkerste asperges. Niet te hard, niet te zacht maar gewoon lekker knapperig vol smaak? Probeer dan snel deze manier voor gekookte witte asperges en oordeel zelf.
Ingrediënten
- witte asperges
- foelie (heel, Verstegen)
- klontje roomboter
- 1 tl suiker
Bereiding
Start met het schillen van de asperges met een dunschiller. Schil de asperges vanuit de top naar de bodem waarbij je asperge steeds draait. Snij vervolgens nog een stukje van het kontje af.
Neem een pan met, koud, water en zet de asperges net onder water. Voeg de suiker, wat blaadjes foelie en een klontje boter toe en breng aan de kook.
Op het moment dat het water kookt laat je de asperges 1 tot 2 minuten koken waarna je het vuur uitzet. Laat de asperges nog 8 minuten staan.
Serveer de gekookte witte asperges traditioneel met ham, ei en botersaus of varieer naar hartelust.
Eet smakelijk!