Paprikasalade met paprikadressing

Paprikasalade met paprikadressing

5
(3)

Een lekkere salade kan eigenlijk altijd. Maar met dit heerlijke lenteweer is een paprikasalade natuurlijk helemaal het einde. Makkelijk om te maken en met de overheerlijke verse paprikadressing is deze salade helemaal af. Onderstaand recept is voldoende voor 2 personen.

Ingredi├źnten

Salade

 • 2 kipfilets
 • 125 gr rucola melange┬á
 • 200 gr cherrytomaatjes
 • 1 gele paprika
 • 1 rode paprika
 • alfalfa
 • 2 el pijnboompitjes
 • olijfolie
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 1 tl paprikapoeder
 • zout┬á
 • peper

Dressing

 • 1 rode paprika (geroosterd)
 • 0,5 teentje knoflook
 • 2 el olijfolie
 • 2 el balsamico-azijn
 • 1 tl gedroogde basilicum
 • zout
 • peper

Bereiding

Allereerst bereid je de kip voor. Trancheer de kip in dunne plakken en leg deze in een kom. Giet hier circa 3 a 4 eetlepels olijfolie bij en voeg hier de knoflookpoeder en paprikapoeder aan toe. Naar smaak kun je nog wat zout en peper toevoegen. Schep het geheel goed door zodat de marinade de hele kip bestrijkt en laat het even staan.

Terwijl de kip in de marinade ligt maak je de dressing. Neem een rode paprika en rooster deze. Dit kan op verschillende manieren. In de oven of boven het gasfornuis. Hieronder staan de 2 manieren kort uitgelegd. Je kan er ook voor kiezen om kant en klaar geroosterde paprika te kopen in de supermarkt. Neem je kant en klare geroosterde paprika dan kun je de komende 3 alinea’s overslaan.

Verhit je oven op 225 graden of zet de grill op de hoogste stand. Leg je paprikaÔÇÖs op een bakblik, besprenkeld met een beetje olijfolie en wat zout. Grill ze in de oven tot ze zwart beginnen te blakeren en haal ze eruit.

De snelste manier is het grillen direct op het vuur. Leg hiervoor je paprikaÔÇÖs (voorzichtig met een tang) op een gaspit. Je kunt ervoor kiezen hem er bovenop te leggen (zodat hij van alle kanten wordt gegrild) of aan de zijkant tegen het vuur aan te leggen. Let op dat je niet je grootste gaspit gebruikt, anders bereiken de vlammen je paprika niet.Na een paar minuutjes worden de eerste zwarte blaren zichtbaar, en zul je de paprika moeten omdraaien. Doe dit regelmatig tot hij helemaal (of zo goed als) zwart ziet. Pas overigens wel op dat ze niet zo hevig verbranden dat het velletje grijs wordt.

Leg de paprika in een kom met een vel vershoudfolie eroverheen, of in een zakje. Laat de paprika vervolgens ongeveer een kwartiertje liggen en na afloop haal je zonder enige moeite het velletje ervan af. 

Doe vervolgens alle ingredi├źnten van de dressing bij elkaar in een blender en mix het tot een glad geheel.

Doe de rucula melange in een schaal, of verdeel ze over 2 borden, snij de rode en gele paprika in dunne reepjes en vermeng dit met elkaar. Halveer vervolgens de cherrytomaatjes en voeg deze toe aan je salade.

Neem een koekenpan en rooster hierin de pijnboompitjes. Als dit klaar is bewaar je ze even in een kommetje. Zet de pan terug op het vuur en bak hierin de kip goudbruin en gaar. Laat de kip vervolgens even afkoelen. 

Schenk, naar smaak, wat paprikadressing over de salade en leg hierop de kip. Hierboven op leg je een handje alfalfa en strooi er vervolgens nog wat pijnboompitjes overheen. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 3

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.