noten-rozijnenbrood

Noten-rozijnenbrood

Voor bij de lunch, ontbijt of gewoon als lekker tussendoortje. Dit noten-rozijnenbrood kan eigenlijk altijd. Heel eenvoudig te maken dus wacht niet langer en verwarm alvast je oven voor.Ā Ā 

Ingrediƫnten

  • 150 gr volkorenmeel
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje backin bakpoederĀ 
  • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 250 gr walnoten
  • 100 gr rozijnen
  • 1 ei
  • 200 ml bosvruchtenthee
  • zout

Bereiding

Allereerst start je met het voorverwarmen van de oven op 155 graden.

Neem een kommetje handwarm water en laat de rozijnen hier gedurende 5 minuten in wellen. Het wellen zorgt ervoor dat de rozijnen zachter en sappiger worden. Zeker aan te raden omdat ze meegebakken worden in je brood. Kook in de tussentijd water voor je thee.

Vervolgens meng je in een kom het volkorenmeel, zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker en het zakje bakpoeder.

Meet 200 ml water af en laat de thee even trekken. Zelf gebruik ik de bosvruchtenthee van Lipton (Forest fruit), maar elk ander merk bosvruchtenthee werkt uiteraard ook.Ā 

Hak de walnoten, maar laat ze gerust vrij grof. Voeg te gehakte walnoten vervolgens toe aan het meelmengsel. Giet de rozijnen af en doe ook deze in de kom.Ā Ā 

Als laatste doe je de thee, het ei en een mespuntje zout in de kom en schep je het geheel goed door.

Vet een cakevorm van 24 cm in en schep het deeg in de vorm. Bak het noten-rozijnenbrood in 70 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen / 5.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *