Slagroomsoezen

Slagroomsoezen met vers fruit

5
(2)

Wil je jouw bezoek eens iets anders voorzetten dan een droog koekje? Geen zin om uren in de keuken te staan? Probeer dan eens deze slagroomsoezen. Met minimale ingredi├źnten en moeite zet je in een handomdraai deze prachtige pareltjes voor. Er zijn natuurlijk eindeloos veel variaties te verzinnen om de soes onweerstaanbaar te maken. In dit recept een variatie met vers fruit. Onderstaand recept is voor 8 soezen.

Ingredi├źnten

  • 100 gr tarwebloem
  • 75 gr ongezouten boter
  • 150 ml water
  • 3 eieren
  • frambozen
  • blauwe bessen
  • 300 ml slagroom
  • 1 el suiker
  • poedersuiker om te bestuiven

Bereiding

Zeef de bloem boven een kom en snijd de boter in stukken. Verwarm de oven in de tussentijd voor op 200 ┬░C. Breng in steelpan met het water met de boterblokjes en een mespunt zout aan de kook.

Voeg de bloem in een keer toe als de boter gesmolten is. Blijf roeren met een houten lepel (klontjes bloem tegen wand van pan loswrijven) tot het deeg als bal van de bodem loslaat. Neem daarna de pan van het vuur en laat het deeg iets afkoelen. Klop de eieren met een mixer of garde een voor een door het deeg, tot er een mooi glanzend deeg ontstaat.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Neem een spuitzak en doe hierin het deeg. Spuit vervolgens 8 bergjes deeg op de bakplaat, Let op dat je het deeg niet te dicht naast elkaar op de bakplaat spuit omdat het deeg in behoorlijk in omvang toeneemt als het wordt gebakken. Schuif de bakplaat in het midden van oven en bak de soezen in 20 tot 30 minuten lichtbruin en gaar. Het is belangrijk dat je de oven niet tijdens het bakken opent, dit om inzakken te voorkomen. Soezen zijn gaar als ze licht en luchtig aanvoelen en gemakkelijk loslaten van de bakplaat.

Schakel de oven uit, zet de ovendeur op een kier en laat de soezen 10 min. afkoelen. Pak de soezen van de bakplaat en laat op een rooster verder afkoelen. Tijdens het afkoelen neem je de slagroom en voeg je hier 1 el suiker aan toe. Klop de slagroom met een mixer of garde stijf.

Als de soezen zijn afgekoeld snijd je ze met een scherp mes doormidden. Vul de bodem met een beetje slagroom en leg hierop het verse fruit. vervolgens spuit je hierop nog wat slagroom en kun je het kapje erop zetten. Bestrooi de slagroomsoezen met wat poedersuiker.

Eet smakelijk!

Tip! Bekijk ook eens deze overheerlijke bananensoezen!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 2

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.