De zomer nadert het einde en het is bijna tijd voor de stevige kost. Maar niet voordat dit recept onder de aandacht is gebracht. Deze kwarktaart behoort toch wel stiekem tot mijn favoriete recepten. En eigenlijk maakt het dan ook niet uit welk seizoen het is, deze zomerse kwarktaart kan altijd!
Ingrediënten
- 500 gr. magere kwark
- 20 Bastognekoeken
- 1 blik perziken
- ¼ l. slagroom
- ¼ l. perziksap
- 2 eieren
- 100 gr. basterdsuiker
- 75 gr. gesmolten boter
- 7 blaadjes witte gelatine
Bereiding
Start met het verkruimelen van de Bastognekoeken en doe dit in een kom. Roer hier de boter door en doe het geheel in een springvorm van 24/26 cm, goed aandrukken en in de diepvries zetten.
Terwijl de bodem opstijft snij je de perziken in kleine blokjes. Klopt het eiwit en slagroom stijf. Eigeel en suiker mixen, kwark erbij doen, mixen en de vruchten toevoegen.
Ondertussen de gelatine weken in koud water. Verwarm ¼ l. perziksap, van het vuur nemen en voeg de uitgeknepen gelatine toe.
Voeg het gelatinemengsel toe aan het kwarkmengsel. Vervolgens de slagroom en het eiwit er luchtig door mengen. In de springvorm gieten en in de koelkast laten opstijven.
Na een paar uur uit de koelkast halen en versieren met perzik.

Smakelijk eten!