Fajita's met kip

Fajita’s met kip

Het is inmiddels al september en voor veel mensen zit de vakantie er alweer op. Met weemoed wordt er teruggedacht aan de zon en het lekkere eten. Waarom haal jij dit weekend het vakantiegevoel niet lekker in huis? Met dit recept voor fajita’s met kip krijg je meteen weer een heerlijk vakantiegevoel. Denk de zon er even bij en waan je in Mexico.

Ingredi├źnten

  • 500 g kipfilet, rauw, in reepjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 koffielepel chilipoeder
  • 2 eetlepel citroensap
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper

Salsa

  • 300 g cherrytomaatjes, in kwarten
  • 1 hele Spaanse peper, ontpit en fijn gesneden
  • 2 eetlepel citroensap
  • 1 kleine lente-ui (in ringen)
  • zout
  • peper

Voor in de fajita’s

  • 1 hele rode ui, in halve ringen
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 gele of groene paprika, in reepjes
  • 1 koffielepel zonnebloemolie
  • 6 – 8 kleine Tortillas/Wraps

Bereiding

Mix de knoflook met het chilipoeder, citroensap, zout en peper in een schaal. Voeg de kip toe en roer deze goed door de marinade. Laat afgedekt ongeveer een uur in de koelkast staan.

Bereid in de tussentijd de salsa: roer de tomatenkwartjes, lente-ui, Spaanse peper, citroensap, zout en peper door elkaar. Laat even rusten.

Verhit de olie in een grote pan op gemiddeld vuur. Voeg de ui en paprika toe en bak al roerend gedurende 5 minuten. Doe het geheel in een kleine schaal en dek af met aluminiumfolie om warm te houden.

Doe nu de kip met de marinade in de pan. Bak de kip in ongeveer 3 minuten per zijde gaar.

Verdeel de kip, groenten en salsa over de tortillaÔÇÖs en vouw deze vervolgens dicht.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen / 5.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *