Rijstsalade

Rijstsalade

5
(3)

Genietend van een luie, zomerse zondag? Geen zin om te koken? Dan is dit recept ideaal voor jou! Maar de mogelijkheden zijn uiteraard eindeloos. Zet jij de salade op tafel als snelle maaltijd of als bijgerecht bij een barbecue op een zomeravond? Onderstaand recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 250 gram pandanrijst
  • 2 oranje paprika’s
  • 2 rode paprika’s
  • 4 lente-uitjes
  • 320 gram tonijn ( = 2 blikjes)
  • verse basilicum
  • platte peterselie
  • citroensap
  • peper en zout

Bereiding

Start met het aan de kook brengen van het water voor de rijst. Kook de rijst volgens voorschrift en laat deze afkoelen.

Snijd de paprika ik kleine blokjes en meng deze met de koud geworden rijst. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en voeg deze toe. Voeg zowel de tonijn als de olie toe aan de rijst en schep het geheel goed door elkaar.

Hak de basilicum en de peterselie klein en schep deze samen met 2 eetlepels citroensap door de rijst. Breng het geheel nog extra op smaak met peper en zout en zet de salade nog even in de koelkast.

Serveer met brood of als bijgerecht.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 3

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.