Biefstuk met oesterzwammen en rodewijnsaus

Biefstuk met oesterzwammen en rodewijnsaus

5
(3)

Een restaurantwaardig recept in een handomdraai? In 20 minuten zet je dit heerlijke gerecht op tafel. Met biefstuk en oesterzwammen ben je verzekerd van een waanzinnig recept waarmee je hoge ogen kunt gooien. De biefstuk combineert erg goed met de rode wijn, vooral een cabernet sauvignon. Dus zet jij vanavond deze lekkere biefstuk op tafel? Onderstaand recept is voor 4 personen.

Ingredienten

  • 4 biefstukken (à 125 gr)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesneden
  • 200 gram oesterzwammen, in reepjes
  • 4 eetlepels rode pesto
  • 200 ml rode wijn
  • 2 eetlepels platte peterselie
  • peper
  • zout

Bereiding

Bestrooi de biefstukken met zout en peper en leg even apart.

Verhit vervolgens 2 eetlepels olie in een pan en fruit hierin de sjalotjes. Als de sjalotjes zijn aangebakken voeg je de oesterzwammen toe en bak deze 3 minuten mee. Voeg vervolgens de pesto, rode wijn en de helft van de peterselie toe en laat het geheel 5 minuten rustig pruttelen.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de biefstukken ongeveer 2-3 minuten per kant zodat ze mooi rosé van binnen zijn en bruin van buiten.

Serveer de biefstukken op verwarmde borden en schep hier wat saus over. Werk het geheel netjes af met de rest van de peterselie.

Smakelijk eten!

Serveer het geheel met frietjes of krieltjes. Op de foto is de biefstuk opgediend op een bedje van Roseval-aardappelpuree en gefrituurde aardappelschijfjes. 

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 3

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *