Hongaarse goulashsoep

Hongaarse goulashsoep

Goulashsoep is een gerecht die meteen aan de Hongaarse keuken doet denken. Dit heerlijke recept isĀ gebaseerd op vlees, paprika en aardappelen. Door deze rijke vulling is deze soep ideaal geschikt als stevige maaltijd in de koude winterdagen. Ook makkelijk in te vriezen om er op een later tijdstip van te genieten.

Ingrediƫnten:

  • 250 gr. varkenspoulet
  • 250 gr. runderpoulet
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 1 aardappel
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 klein blik tomatenpuree
  • 2Ā teentjes knoflook
  • 2 theelepels gewone paprikapoeder
  • 4Ā theelepels scherpe paprikapoeder
  • woustershire sauce
  • scheutje slagroom
  • evt. champignons

Bereiding:

Start met het kleinsnijden van het vlees. Snij de uien in ringen, de wortel in schijfjes en de paprika in reepjes.

Zet een grote pan op het vuur en fruit hierin de uien. Voeg het vlees toe en laat dit lekker bruin worden. Voeg vervolgens de overige groenten toe en laat deze kort meebakken.

Voeg vervolgens de gepelde tomaten, aardappelblokjes, tomatenpuree, kruiden en knoflook toe en roer het geheel goed door. Hierna doe je 2 liter water erbij en laat je de soep op een laag vuur gaar koken. breng het geheel nog extra op smaak met zout en peper en een scheutjeĀ woustershire sauce.

Als de soep van het vuur is genomenĀ kun je een scheutje slagroom (of kookroom) toevoegen.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen / 5.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *