Hartjeswafels

Hartjeswafels

4.2
(10)

De temperaturen liggen ver beneden het vriespunt. Tijd om lekker op de bank te liggen met een warme kop chocolademelk en…. Een heerlijk wafeltje. Met dit recept ben je verzekerd van een heerlijke wafel tijdens de koude winteravonden of juist als lekkere traktatie. Dus wacht niet langer en geniet van dit lekkere recept.

Ingrediënten 

  • 500 gram bloem
  • 125 ml slagroom
  • 250 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • 4 eieren
  • Snufje zout
  • Scheutje halfvolle melk

Bereiding

Meng alle ingrediënten in een diepe kom en voeg naar eigen inzicht de melk toe.

Zorg dat je het geheel goed mixt zonder klontjes en zorg dat het deeg niet te slap wordt. Is je deeg te stevig kun je altijd nog wat extra melk toevoegen.

Verwarm een (hartjes) wafelijzer, doe wat deeg in het ijzer en bak de wafels tot ze goudbruin zijn. Laat ze vervolgens even afkoelen op een rooster.

Herhaal dit tot het deeg op is.

Dien de wafels op met poedersuiker of slagroom en jam.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 4.2 / 5. 10

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.