Klassieke oliebollen

Klassieke oliebollen

5
(2)

Oud en nieuw zonder oliebollen is als kerstmis zonder kerstboom. Nu kun je ervoor kiezen om de oliebollen te halen bij een bakker, maar het is net zo gezellig om de oliebollen zelf te bakken. Veel mensen denken dat het bakken van oliebollen moeilijk is of veel tijd kost maar niets is minder waar. In een handomdraai zet jij vanavond verse oliebollen op tafel. Onderstaand recept is genoeg voor 20 oliebollen. Alvast een goede jaarwisselingen en een verrukkelijk nieuwjaar!

Ingrediënten

  • 250 ml halfvolle melk
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 el suiker
  • 300 gram bloem
  • 1 ei
  • zout
  • 2 liter zonnebloemolie
  • poedersuiker

Bereiding

Start met het verwarmen de melk in een steelpan tot lauwwarm. Meng 100 ml warme melk, de gist en suiker in een kom. Laat 5 min. staan tot het gaat schuimen. Zeef ondertussen de bloem boven een mengkom zodat er geen klontjes ontstaan.

Klop het ei los. Maak een kuiltje in de bloem en voeg de rest van de melk, het gistmengsel, het losgeklopte ei en een snufje zout toe. Roer het geheel glad met een garde.

Dek de kom af met een schone, warme en vochtige theedoek. Laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plaats tot het beslag in volume is verdubbeld.

Verhit de olie in de pan tot 180 ºC. Doop steeds 2 eetlepels in de olie, schep er hoopjes beslag mee en laat die in de olie zakken. Bak maximaal 4 oliebollen tegelijk, anders kan de pan overstromen. Keer met een schuimspaan zodra 1 zijde bruin is. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Bestrooi de oliebollen met poedersuiker.

Smakelijk eten!

Je kunt er voor kiezen om rozijnen toe te voegen aan de oliebollen. Voeg de rozijnen toe voordat je het deeg laat rijzen.

Tevens is het mogelijk om in plaats van halfvolle melk, Karnemelk te gebruiken.

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 2

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.