Knoflook kipbites

Knoflook kipbites

5
(2)

Wel een lekkere snack tussendoor en geen zin om naar de plaatselijke KFC te rijden? Dat kan. In een paar minuten maak je zelf heerlijke kipbites. Dus neem jij de bites bij frietjes of maak je een eigen bucket?

Ingredi├źnten┬á

 • 500 gram kipfilet
 • 4 tenen knoflook
 • bloem
 • 1 kop karnemelk
 • 4 koppen cornflakes
 • 1 kop geraspte parmezaanse kaas
 • knoflookpoeder
 • paprikapoeder (pikant)
 • zout
 • peper
 • olijfolie spray

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Start hierna met het snijden van de kipfilet. Zorg dat je mooie, wat grovere stukken snijdt.

Doe de kipfilet in een kom en voeg hier peper, zout en de geperste knoflook aan toe. Schep het geheel goed door en laat even staan. Doe vervolgens de cornflakes met wat parmezaanse kaas, de paprikapoeder, knoflookpoeder en wat zout en peper in een kom en hak dit fijn met een staafmixer. Ga door tot het geheel fijngemalen en gemengd is.

Strooi wat bloem over de kip en zorg dat alle blokjes geraakt zijn door de bloem. voeg vervolgens de karnemelk toe en schep wederom door.

Haal de kip in porties door het cornflakesmengsel en zorg dat de hele filet mooi gepaneerd is. Leg ze naast elkaar op een ovenschaal. Herhaal dit tot alle filetbites zijn gepaneerd. Bespray de bites met olijfolie en schuif ze in de voorverwarmde oven. Bak de bites in ongeveer 15 a 20 minuten goudbruin en knapperig.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 5 / 5. 2

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.