Mistige avonden en Jack-o’-laterns voor de deuren. Dat kan maar een ding betekenen. Het is weer bijna Halloween. Hoewel het van oorsprong een Keltisch feest is zien we het in Nederland steeds meer opkomen. Wat kun je dan beter maken dan een heerlijke pompoensoep om in de sfeer te komen. Met een paar ingrediënten maak je in een handomdraai een heerlijke pan soep.
Ingrediënten
- 1 flespompoen
- 2 wortelen
- 1 appel
- 1 sinaasappel
- 3 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- stukje verse gember
- olijfolie
- 1 liter water
- 2 blokjes groentebouillon
Bereiding
Start allereerst met het schoonmaken en kleinsnijden van de pompoen en wortelen. Snipper de sjalotten en pers de knoflook. Snijdt de gember in twee dobbelstenen en schil de appel en verwijder het klokhuis. Pers vervolgens de sinaasappel.
Doe wat olijfolie in de pan en bak hierin de sjalotten, gember en de knoflook tot de sjalotten glazig zien. Voeg daarna de pompoen en de wortelen toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee op middelhoog vuur.
Voeg vervolgens het water, bouillonblokjes, sinaasappelsap en de appel toe en breng het geheel aan de kook.laat de soep vervolgens 25 minuten doorkoken met de deksel op de pan.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg naar smaak wat peper toe. Wil je een extra romige soep kun je nog een klein scheutje kookroom toevoegen.

Smakelijk eten!