Malse kipfilet met pesto

Malse kipfilet met pesto

4.7
(6)

Over dit recept kun je veel schrijven. Maar eigenlijk moet je dit gewoon proeven! Door de kip lang te marineren en langzaam te laten garen in de oven wordt deze super mals. Ik zou zeggen niet te lang twijfelen en zet deze kip op het menu. Heerlijk in combinatie met krieltjes of verse pasta.

Onderstaand recept is voor 2 personen.

Ingrediënten

  • 2 kipfilets van 150 gr
  • Olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • citroensap
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 el Franse mosterd
  • 2 el groene pesto
  • 4 zongedroogde tomaatjes op olie
  • 20 gr pijnboompitjes

Bereiding

Doe in een kom een scheut (olijf)olie. Voeg ruim, verse, citroensap toe en door goed roeren laten vermengen met de olie. Zout en peper toevoegen naar smaak en de oregano erbij doen.

Knijp de knoflook erboven uit, voeg onder voortdurend roeren de mosterd en daarna wat water toe. Spoel de kipfiletjes af met lauwwarm water onder de kraan en leg ze in de marinade.

Minstens 4 uur laten marineren.

Verwarm de oven voor op 185 graden. Dep voor bereiding de filetjes wat droog met een stukje keukenpapier, smeer ze royaal in met de pesto en leg ze in een ovenschaal.

Per filet 2 zongedroogde tomaatjes erop leggen en strooi er wat pijnboompitjes over.
Laat de kipfilet in 25 minuten in de oven gaar worden.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 4.7 / 5. 6

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.