Moelleux van pure chocolade

0
(0)

Wie is er nu niet gek op chocolade. Deze moelleux van pure chocolade is echt hemels. Het is heel eenvoudig om te maken en een ware sensatie. Dus verras je gasten of verwen jezelf met dit heerlijke recept! Onderstaand recept is voor 4 personen.

Ingrediënten
  • 100 gr pure chocolade
  • 110 gr roomboter
  • 4 eieren
  • 100 gr suiker
  • 50 gr gezeefde bloem
  • zout
Bereiding

Start met het verwarmen van een pannetje water en smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie.

Neem een kom en doe hierin 2 volledige eieren. Scheid de 2 overgebleven eieren en doe de 2 eidooiers in de kom erbij. Voeg hier de suiker aan toe en klop het geheel los en door elkaar.

Zeef de bloem boven het eimengsel en roer tot het een mooi klontervrij beslag wordt.

Schenk de gesmolten boter en chocolade bij het beslag en doe hier een klein snufje zout bij.

Roer het geheel goed door elkaar en giet het chocolademengsel in een spuitzak. Neem hiervoor een “gesloten” spuitzak of zet een klemmetje op de bodem. Leg de spuitzak in de koelkast en laat een paar uur opstijven.

Als het beslag is opgesteven verwarm je de oven voor op 210 graden.

Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Neem 4 serveerringen en bestrijk de binnenkant met boter. Bestrooi de binnenkant vervolgens met wat bloem. Dit zorgt ervoor dat de moelleux straks makkelijker los komt uit de ring.

Spuit de ringen vervolgens voor 2/3 vol met beslag. Niet meer omdat het zal rijzen in de oven.

Bak de moelleux van pure chocolade circa 8 tot 10 minuten in de oven. Je zal zien dat de bovenkant van het gebakje wat knapperig is geworden terwijl de binnenkant nog heerlijk vloeibaar is.

Serveer de moelleux direct, en bestrooi de bovenkant eventueel met wat poedersuiker. Lekker met vanille-ijs en/of rood fruit.

Moelleux van pure chocolade

Eet smakelijk!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 0 / 5. 0

Dit recept is nog niet beoordeeld.

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.