Vanilletoetje met bessensaus

Vanilletoetje met bessensaus

3.7
(3)

Een lekker toetje hoeft niet machtig of ongezond te zijn. Het bewijs hiervoor wordt geleverd met dit fantastische en gezonde toetje. Met magere vanilleroom en een saus van bramen en blauwe bessen heb je de basis voor een regelrechte hit. Dus heb je een heerlijk recept gemaakt van Thuis achter het fornuis? Maak het af met dit, gemakkelijk te bereiden, pareltje. Onderstaand recept is voldoende voor 4 porties.

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 250 gram bramen
  • 250 gram blauwe bessen
  • 30 gram witte suiker
  • 250 ml magere melk
  • 15 gram maïzena
  • 1 ei
  • 4 lange vingers

Bereiding

Neem het vanillestokje en snij deze in de lengte over. Schraap het merg eruit. Breng een kwart van het merg met de bramen, blauwe bessen en 15 gram suiker aan de kook. Laat dit geheel 5 minuten op middelvuur koken. Haal daarna van het vuur en laat even afkoelen.

Klop de melk met maïzena, de rest van de suiker en het ei in een pan. Roer de rest van het vanillemerg erdoor en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat vervolgens ook de room iets afkoelen.

Verkruimel de lange vingers en verdeel ze over 4 glazen. Schep de vanilleroom afwisselend met het fruitmengsel in de glazen en zet daarna circa 2 uur in de koelkast.

Garneer eventueel met een blaadje munt.

Smakelijk eten!

Wat vond je van dit recept?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Gemiddelde ervaringen 3.7 / 5. 3

Op de hoogte blijven van alle recepten?

Volg ons op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *